ORHAN CEM ÇETİN

1960 yılında İstanbul’da doğdu. Fotoğraf alanında kendisini yetiştirdi. Psikoloji (Lisans) ve Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) eğitimi aldı. İlk kişisel sergisini 1988 yılında açarak fotoğrafa alternatif yaklaşımıyla dikkat çekti. Bugüne dek çok sayıda kişisel sergi/proje gerçekleştirdi, farklı disiplinlerden sanatçılar ile çok sayıda çalışma yürüttü.

Bugün hayatını sanat çalışmalarının yanı sıra fotoğraf eğitmenliği, editoryal fotoğrafçılık ve fotoğraf teknolojisi alanında danışmanlık yaparak kazanan ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video programında ve Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi'nde öğretim görevlisi olan Çetin, hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok kez atölyeler gerçekleştirmiştir. 

Çetin, fotoğraf editörlüğü, çevirmenlik ve fotoğraf yazarlığı da yapmakta, kişisel çalışmaları, denemeleri ve eleştiri yazıları çeşitli basılı dergilerde ve internet dergilerinde yayınlanmaktadır. 

Sanatorium Galeri tarafından temsil edilen Orhan Cem Çetin, kavramsal yönü ve disiplinlerarası yaklaşımı ağır basan işleri ile tanınmaktadır. 

 

Osmanlı (Yeni Çağ serisinden, 2011), 100x150cm, Fotoğraf, Lambda baskı, diasec

Katıldığı Sergiler