AYŞE YALTIRIM

8.11.1936’da İstanbul Kadıköy’de doğdu. Sanatçı bir aile çevresinde büyüdü. İlk resim çalışmaları klasik nitelikte idi. Bu çalışmalara 13 yaşında, ilk Türk kadın ressamlarından olan anneannesi Celile Hanım ile başladı. İlkokul yıllarında ise, o sırada Bursa hapishanesinde olan dayısı Nâzım Hikmet’le mektuplaşmaları esnasında ona resimlerini de yolluyordu. Kendisi de ressam olan Nâzım Hikmet, yeğeni Ayşe’yi resme devam etmesi devamlı teşvik etti.

 

Orta öğrenimini Ankara Kız Lisesi’nde bitirdi. Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde 2 sene arkeoloji okuduktan sonra İstanbul’a yerleşti. 90’lı yıllarda iyice yoğunlaşan resim çalışmalarından evvel uzun bir süre çeşitli el sanatlarıyla uğraştı. İlk sergisini açana kadar resim çalışmalarını kendi içinde bir arayış olarak sürdürdü ve çevreden gelen yoğun sergi önerileri sonunda ilk sergisini 1993 yılında açtı.

 

Stilini dönemsel bir şekilde değiştirebilen ve denediği stillerde özgün örnekler veren ressam, hayatı boyunca deneyimlediklerinden yola çıkarak oluşturduğu içerikleri farklı nitelikteki çeşitli çizgilerle güçlü bir görsel dille aktarmakta.

 

isimsiz - triptik,karışık teknik,42x70cm,2007

Katıldığı Sergiler